Oplossingsgericht PLUS

  1. Opleiding  Oplossingsgericht Werken 2.0.

* 10 dagen
* SKJ 94 punten

Ben je toe aan verdieping van je Oplossingsgerichte kennis en vaardigheden? Wil je weten wat het allernieuwste is in de wereld van Solution Focused werken? Zoek je een grondige opleiding? Wil je je nog meer bekwamen als coach of als leidinggevende? Zoek dan niet verder, maar mail ons snel voor meer informatie en noteer alvast de data. 

Programma
In vijf blokken van twee dagen gaan we steeds in op een hoofdthema, zoals leiderschap en personeelsmanagement, werken met groepen, bespreken van zorgen, risico’s en gevaren, bemiddelen en omgaan met conflicten, micro-analyse en vooronderstellingen.  Het is een vereiste dat je tussen de trainingsdagen door kan oefenen in de dagelijkse praktijk.  Je neemt je eigen praktijkvragen mee die gedurende de opleiding gebruikt zullen worden om je ontwikkeling zichtbaar te maken. Door het geven van een eindpresentatie, waarbij de vorm helemaal vrij is, krijg je zicht op je totale vorderingen. De opleiding wordt ondersteund door online intervisies tussen de trainingsdagen, onder leiding van één van de trainers. Ook na de opleiding kun je nog een beroep op ons doen, onder meer via de besloten Facebookgroep van de opleiding.

Trainers
De vaste trainers zijn Marieke Wulffraat,  Paut Kromkamp en Rob Paludanus. Zij brengen de nieuwste ontwikkelingen mee, onder meer van BRIEF in Londen, Mark McKergow in Edinburgh, van Peter Szabó, van Haesun Moon uit Canada en Elliott Connie uit de VS. En ze brengen ieder hun eigen specialisaties mee rondom leiderschap, mediation en werken in complexe systemen. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Training Oplossingsgericht werken in complexe scheidingen

* 2 dagen (ook in-company)
* Skj 17.5 punten

Beschrijving training
Oplossingsgericht werken in complexe scheidingen is een uitdaging. In deze complexe interactie met betrekking tot de strijd in het gezinssysteem worden we als professional vaak meegezogen en dreigen in een parallel proces te geraken. Het risico ligt op de loer om in dezelfde strijd te belanden als de strijd die ouders voeren. Daarnaast is het van belang om als professional te weten welke de-escalerende processen en technieken er zijn, en hoe deze in te zetten in het traject, om de zelfcontrole van ouders te vergroten waardoor ze weer regie gaan ervaren op hun eigen proces. 

Naast het werken met de ouders wordt de rol van de kinderen vaak gedeeltelijk meegenomen in een coachingstraject. In de training wordt hier aandacht aan besteed en wordt er geoefend met verschillende middelen die in te zetten zijn in de begeleiding van de kinderen. 

Gewenste Opbrengt training: 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Oplossingsgericht Werken 2.0 in relaties (start najaar 2021, website wordt nog bijgewerkt, bel of mail gerust al voor meer informatie) 

4. Oplossingsgericht intervisies begeleiden (start januari 2022) website wordt nog bijgewerkt, bel of mail gerust al voor meer informatie) 

5. Oplossingsgericht Werken 2.0 Basis (2 dagen) (start najaar 2021) website wordt nog bijgewerkt, bel of mail gerust al voor meer informatie) 


Voor alle nieuwtjes en berichten kan je onze Facebook pagina OplossingsgerichtPLUS volgen. Hier vind je naast het aanbod ook allerlei berichten en nieuwtjes gerelateerd aan het oplossingsgericht Werken En een netwerk van allemaal oplossingsgerichte professionals!